Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@17:00:50 GMT

اماراتی‌ها دشمن درجه یک دموکراسی هستند

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۲۹۹۳۳

اماراتی‌ها دشمن درجه یک دموکراسی هستند

امارات یکی از کشورهایی بود که در صدد تضعیف بیداری اسلامی برآمد و نقش به سزایی در شکست تقاضا و خواسته مردم کشورهای مختلف عربی داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تهران نیوز ؛ بعد از آغاز تحولات سیاسی در کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۱۱، که به بیداری اسلامی یا بهار عربی موسوم شد، امارات یکی از کشورهایی بود که در صدد تضعیف این جریانات برآمد و نقش بسزایی در شکست تقاضا و خواسته مردم کشورهای مختلف عربی داشت و به دشمن درجه یک دموکراسی تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دخالت‌های سیاسی امارات در لیبی، سودان و مصر نمود بیشتری داشته است. اوج این دخالت‌ها در مصر و سقوط محمد المرسی دیده می‌­شود. امارات از استقرار دموکراسی در کشورهای منطقه به جای نظام‎های استبدادی واهمه دارد زیرا نظام‌های دموکراتیک نفوذ و دخالت امارات را کم می‌­کنند و همچنین موفقیت‌های دموکراتیک در سایر نقاط منطقه می‌تواند موجب تغییر در امارات متحده عربی شود و وضعیت سیاسی این کشور را به چالش بکشد که برای اماراتی‌ها ترسناک است.

با شروع تحولات منطقه‌­ای، امارات با ترس و شک زیادی به موضوع می‌­نگریست زیرا از اثر دومینویی این موضوع در سراسر منطقه نگران بود. حکومت امارات از همان ابتدا با برخی از دانشگاهیان و فعالان اماراتی که خواستار اصلاحات بودند برخورد کرد که از این میان می­‌توان به «ناصر بن‌ غیث» و «احمد منصور» اشاره کرد. مقامات اماراتی برای جلوگیری از این مسئله، کوچکترین تحرکی را در نطفه خفه کردند.

 

لیبی؛ جنگ در فرامرزها

امارات این برخورد با موج بیداری را در مرزهای خود محدود نکرده است و مبارزه با آن را به کشورهای دیگر کشانده است. لیبی بعد از قذافی یکی از این نمونه‌ها محسوب می‌­شود. درگیری و خونریزی در لیبی تمامی ندارد و کشورهایی مثل امارات با حمایت از گروه‌های مسلح در بی‌ثباتی این کشور نقش بسزایی داشته و دارند. حمایت امارات از «ژنرال حفتر» در لیبی که علیه دولت قانونی لیبی در طرابلس در حال جنگ است، نمونه دیگری از دشمنی اماراتی­‌ها با دموکراسی و نظام‌های دموکراتیک است.

ابوظبی حجم زیادی از تجهیزات نظامی سنگین و نیمه سنگین را در اختیار «حفتر» و نیروهای او قرار داده تا علیه نیروهای رسمی این کشور وارد جنگ شوند. هواپیماهای جنگی امارات نیز با بمباران مواضع ارتش این کشور در تضعیف دولت قانونی و مردمی لیبی که مورد حمایت سازمان ملل است نقش ایفا می‌­کنند. امارات در شرق لیبی پایگاه‌های نظامی ایجاد کرده و در فروش نفت به «حفتر» کمک می‌کند که اقدامی دیگر در تضعیف مواضع دولت قانونی لیبی به حساب می‌آید.

حمایت از مخالفان دولت مورد تأیید سازمان ملل، کاملاً غیرقانونی به حساب می‌آید. یک لیبی با ثبات و دموکرات با توجه به ذخایر نفتی که دارد سرمایه‌های زیادی را جذب خواهد کرد و به رقیب امارات تبدیل خواهد شد که این موضوع تبعات بدی دارد و اصلاًً برای امارات و خاندان زاید خوب نیست.

 

سودان؛ طعمه بعدی اماراتی‌ها

در همین حال، بعد از اعتراضات مردمی در سودان و سقوط «عمر البشیر» در این کشور، ارتش سودان با تشکیل شورای نظامی انتقالی در این کشور قدرت را در دست گرفت و مانع از تشکیل دولت دموکراتیک و افتادن قدرت در دست مردم این کشور شد. بعد از این اتفاق امارات و عربستان رسماً از شورای نظامی لیبی اعلام حمایت کردند و بار دیگر نشان دادند که از انتقال قانونی قدرت به مردم واهمه دارند.

امارات متحده عربی با حمایت از حکومت‌های نظامی و مستبد در این دو کشور، تلاش می‌کند تا مدل مصری را در این کشورها پیاده کند و با به قدرت رسیدن یک فرد نظامی دیگر اما با ظاهری کرواتی همه را به بازی بگیرد.

 

مصر؛ نمونه کاملاً مرگ تدریجی دمکراسی

«عبدالفتاح السیسی» حالا یکی از متحدان امارات است زیرا قدرت خود را مدیون این کشور و عربستان است و برای خوش رقصی در مقابل این دو کشور دست به اقدامات زیادی زده است. در راستای همین اصلاحات ساختگی، پارلمان مصر اخیراً تصویب اصلاحات قانون اساسی را به همه پرسی گذاشته که قدرت نظامی بیشتری را در کشور به ارمغان می‌آورد و «السیسی» را تا سال ۲۰۳۰ در قدرت نگه می‌دارد. کمک‌های میلیارد دلاری امارات به اقتصاد مصر برای مبارزه با دموکراسی صرف خواهد شد و اقدامات مستبدانه شرط این کمک‌ها است.

 

تونس؛ وقتی دمکراسی برنده می‌شود

اما در تمام منطقه وضعیت به این شکل نیست و تونس با گذار دموکراتیک موفق از دخالت‌های امارات در امان مانده است. تونس به‌عنوان یک مدل منطقه‌ای موفق در دموکراسی و تحول دموکراتیک شناخته می­‌شود به همین منظور ابوظبی با نگرانی نسبت به این کشور نگاه می‌­کند و می‌ترسد که این کشور الهام بخش تغییرات شود.

به همین دلیل امارات در تلاش است تا با حمایت بی‌سر و صدا از حزب سکولار نیدا که تحت رهبری وزیر امور خارجه دیکتاتور قبلی تونس است، دولت این کشور را تضعیف کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که مقامات اماراتی سعی در بی‌ثبات کردن این کشور موفق آفریقایی را داشته و دارند و حتی منصف مرزوقی، رئیس جمهور سابق تونس نیز، امارات متحده عربی را به تلاش برای بی‌ثباتی دموکراسی در کشور و حمایت از نیروهای ارتجاعی متهم کرده است.  فقدان نیروی قوی مخالف دولت در تونس همانند آنچه که در مصر بود، باعث شده است که امارات متحده عربی برای از بین بردن دموکراسی در تونس دچار مشکل شود.

 

یمن و قدرت سخت اماراتی‌ها

در یمن این مسئله با قدت بیشتری دنبال می‌شود و اماراتی‌ها با دخالت نظامی با محوریت عربستان حالا سیاست‌های جدایی را دنبال می‌کنند که مهمترین آن تجزیه مجدد یمن به دو قسمت شمالی و جنوبی است. در شرایطی که قسمت‌های شمالی و هم مرز با عربستان در کنترل نیروهای حوثی قرار دارد جنوب این کشور و خصوصاً بندر عدن به کنترل نیروهای مخالف درآمده اما این مخالفان کمی غرییه به نظر می‌رسند! ، آن‌ها نیروهای طرفدار «عبد منصور الهادی، رئیس جمهور مستعفی یمن» نیستند بلکه پرچم‌هایی را در دست دارند که یمنی‌ها را به یاد یمن جنوبی و کمونیست می‌اندازد. وقتی وارد ساختمان‌های اداری این نیروها می‌شویم عکس‌های شیوخ اماراتی جلوه‌گر می‌شود و این خبر از یک توطئه مخفی در یمن می‌دهد.

امارات با این سیاست‌ها سعی در ایجاد کشوری مستقل در جنوب یمن هستند تا حداقل حاکمیت خود در عدن به‌عنوان یکی از مهمترین بنادر آبی جهان را تثبیت کنند و یمن نیز یکدیگر از قربانیان سیاست ضددموکراسی امارات باشد.

این اقدامات اماراتی‌­ها هیچ‌گونه واکنشی را از سوی کشورهای غربی در پی نداشته و آن‌ها را برای دخالت در امور داخلی سایر کشورها تحریک کرده است. تصور کنید که اگر ایران این دخالت‌ها را علیه یک دولت رسمی انجام داده بود چه واکنش‌هایی از سوی آمریکا و سایرین شکل می‌­گرفت اما امارات با فراغ بال بالایی به تجهیز مخالفان مسلح و غیرمسلح در سایر کشورها دست می‌زند و هیچ‌کس هم جلودار آن‌ها نیست.

منابع: bbc.com / lobelog.com / middleeasteye.net

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۲۹۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است

به گزارش خبرآنلاین، «حسین عوض علی» وزیر خارجه سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور شواهد و مدارکی را در اختیار دارد که نشان می‌دهد فرودگاه‌های چاد میزبان بیش از ۴۰۰ فروند هواپیمای حامل مهمات جنگی برای نیروهای واکنش سریع سودان از امارات بودند.

به گزارش شبکه خبری «المیادین»، وزیر خارجه سودان اظهار کرد: چاد دو فرودگاه «ام جرس» و «ابشی» را به پروازهایی اختصاص داده که از امارات سلاح و مهمات نظامی برای «شبه‌نظامیان تروریست» می‌آورند.

به گزارش ایسنا، حسین عوض علی در ادامه گفت: بیش از ۴۰۰ پرواز برای انتقال سلاح و مهمات انجام شد که توسط دستگاه‌های ملی سودان و آژانس‌های بین‌المللی ویژه، اطلاعات دقیق این پروازها و مسیرهای هوایی و تاریخ فرود و تخلیه بارهایشان رصد شدند.

او در ادامه نیز گفت که ارتش سودان با تعدادی از کاروان‌هایی که از چاد سلاح به داخل کشور منتقل می‌کردند، پس از ورودشان به خاک سودان مقابله کرد.

وزیر خارجه سودان با اشاره به اینکه چاد همچنان پایگاهی برای فرماندهی نیروهای واکنش سریع است و نشست‌ها و دیدارهای آنها در این کشور برگزار شده و عملیات‌های سربازگیری، جذب نیرو و جمع‌آوری پول در این کشور انجام می‌شود، علاوه بر این زخمی‌های آنها در بیمارستان‌های چاد درمان می‌شوند و یا ترتیب سفر آنها به آنجا برای درمان داده می‌شود، از دولت چاد خواست از حمایت از نیروهای واکنش سریع دست بردارد.

پیش از این امارات اعلام کرده بود که به هیچ یک از دو طرف درگیری در سودان سلاح و مهمات نمی‌دهد و از هیچ کدام از آنها جانبداری نمی‌کند.

جنگ در سودان ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ میان ارتش این کشور به فرماندهی عبد الفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) آغاز شد.

برخی طرف‌های عربی‌، آفریقایی و بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس میان دو طرف سودانی وارد عمل شدند اما این میانجیگری‌ها نتیجه‌بخش نبود.

این جنگ تاکنون موجب کشته شدن هزاران تن در سودان شده و این کشور آفریقایی با ۴۸ میلیون جمعیت را در آستانه قحطی قرار داده، در این جنگ زیرساخت‌های ضعیف سودان ویران شده و طبق اعلام سازمان ملل، بیش از ۸.۵ میلیون سودانی آواره شده‌اند.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903199

دیگر خبرها

  • سردار رادان: زن چادری در ایران پرچم است
  • رادان: هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده
  • هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده است
  • طرح نور با پشتوانه‌ مردمی و با قدرت ادامه دارد
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • ببینید چگونه اماراتی‌ها از پرورش و فرآوری شتر میلیون‌ها دلار کسب می‌کنند (فیلم)
  • سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است
  • حزب‌الله: دیوانگی اسرائیل ما را نمی‌ترساند
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • تلاش روسیه برای افتتاح کنسولگری در بنغازی